Uncategorized

Réunion du projet HURISTO à Piedrabuena, en Espagne

De HURISTO-projectvergadering vond plaats in Piedrabuena, Spanje op 3 en 4 september 2018, toen projectpartners uit Maks (België, ALL DIGITAL (België) en Cooperativa Terremondo (Italië) samenkwamen in Ciudad Real, 30 km van Piedrabuena.

Projectpartners werden hartelijk ontvangen door CEPA Montes Norte, waardoor ze zich echt thuis voelden!

Op de eerste dag, voordat ze begonnen met de werksessie in Piedrabuena, ontmoetten projectpartners de burgemeester van de stad aan wie ze het HURISTO-project presenteerden. Het was heel bevredigend om te zien dat het project zo’n instelling bereikte als de gemeenteraad!

Tijdens de projectvergadering spraken partners over de training met laaggeschoolde volwassenen en deelden ze hun ervaringen en plannen ze de volgende activiteiten.

Een laatste webinar is gepland voor het einde van de maand en het zal in wezen een evaluatie-webinar zijn waar trainers kunnen praten over wat goed of fout is gegaan tijdens de training en tips kunnen delen. Dit zal echt nuttig zijn voor die leraren of trainers die de HURISTO-methodiek in de toekomst willen implementeren;
Een lokaal peer-to-peer-evenement, waarbij volwassen leerlingen de digitale verhalen presenteren die aan peers zijn geproduceerd, is al georganiseerd in België en Spanje. Op deze manier worden nog eens 150 volwassen leerlingen bereikt. Er wordt ook een peer-to-peer-evenement georganiseerd in Italië;
De laatste vergadering en conferentie zullen plaatsvinden in Brussel op 18 en 19 oktober 2018 samen met de ALL DIGITAL Summit. De doelstellingen van het evenement zullen zijn om de output en resultaten van het project te verspreiden onder de belanghebbenden (organisaties voor volwasseneneducatie, lerarenopleidingen, mensenrechtenorganisaties, lokale beleidsmakers) en het zal een manier voor hen zijn om het gebruik van digitale verhalen te verkennen als een educatieve tool en om uit te leggen hoe digitale verhalen vertellen volwassenen kunnen helpen hun eigen ideeën over mensenrechten te uiten.

Het HURISTO-project loopt ten einde, maar we zijn allemaal verheugd om de resultaten van dit uitdagende maar lonende jaar te zien!

Bekijk het filmpje van het peer-to-peer-evenement in Piedrabuena, Spanje.

Laisser un commentaire